Kom naar Schatgraven

Een week vol spel, toneel en fun

Ga Verder

Schatgraven


Wat kun je verwachten?

Een week vol activiteiten zoals: waterspelen, knutselwerkjes en de meeste enthousiaste groepsleiders die uw kind de hele week vermaken. Ook willen wij met Schatgraven de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met het christelijk geloof door zang, dans en toneel.

15 t/m 18 juli

Schatgraven vindt plaats op 15 t/m 18 juli 2024 en kost 10 euro voor de hele week. Het is voor kinderen die na de zomer naar groep 3 t/m 8 gaan.

Direct naar Inschrijven.

Wij bieden uw kind...


Vier middagen plezier

Laat uw kinderen genieten van een rijk gevuld programma.

Goede begeleiding

Uw kind is bij ons geen nummer. Met twee groepsleiders per groep krijgt uw kind de aandacht die hij/zij verdient.

30 jaar ervaring

Laat uw kind met een gerust hart achter bij Schatgraven.

Deelname: €10

Uw kind neemt voor slechts €10 deel aan deze fantastische week.

Inschrijven


U kunt uw kind met het onderstaand formulier inschrijven. Vragen? Klik hier.

Lijkt het u leuk om zelf mee te helpen als medewerker?
Neem dan een kijkje op onze medewerkers-site.

Informatie


Voor wie

Schatgraven is een kindervakantieweek van vier middagen, in de tweede week van de zomervakantie. Het is voor kinderen die na de zomer naar groep 3 t/m 8 gaan. Is uw kind 12 jaar of ouder? Dan mogen ze bij Schatgraven mee doen als medewerker. De kinderen mogen zelf hun groepje vormen waarmee ze de week door zullen brengen. Elk groepje heeft twee vaste en mega enthousiaste begeleiders. Zo ontstaat er een leuke band binnen het groepje!

Het programma

Om 12:30u is het zover en start het programma van Schatgraven. We beginnen de dag met onze Schatgravenband en zingen vrolijke liedjes. De kinderen mogen lekker mee zingen, klappen en dansen.

Daarna volgt het toneelstuk waarin het thema is verwerkt. Na het toneelstuk gaan de kinderen naar hun zelf gekozen groepjes. Dan staan sport & spel, creativiteit, workshops en een vossenjacht op het programma. Bij mooi weer zullen we ook waterspelen houden, bij slecht weer zorgen we voor een binnenprogramma. Om 17:00 uur is het programma afgelopen en kunt u uw kind(eren) weer komen ophalen.

Slotavond

Op donderdag blijven de kinderen eten en bent u als ouders om 18:45u welkom te komen kijken wat de kinderen tijdens Schatgraven hebben gedaan en meegemaakt.

Wij zorgen voor een leuke slotavond!

Kosten

Om het voor elk kind mogelijk te maken om naar Schatgraven te komen, betaal je maar 10 euro voor de 4 dagen. Dit kan contant betaald worden op de eerste Schatgravendag. Medewerkers mogen gratis meedoen aan Schatgraven.

Hart voor kinderen

Ontmoet Het Kernteam


Wij doen het natuurlijk niet alleen.

...

Reinier

Organisatie

...

Kristiaan

Techniek

...

Charlotte

Podium

...

Lianne

Personeelszaken/inschrijvingen

...

David

Personeelszaken/ICT

...

Denise

Promoteam/inschrijvingen

...

Ryan

Sport & Spel

Neem contact met ons op


Voel je vrij om ons te benaderen.

De Magneet,
De Leest 45, 5463 JA Veghel

schatgravenvegheleo
@gmail.com

Geschiedenis


Parelzoekersmiddag

Het begon allemaal in 1990. Twee echtparen (Theo & Irene + Gre & Henk) hadden het plan om iets voor kinderen te organiseren door middel van sport, spel en knutselwerkjes. Ook wilden ze op een ontspannen manier iets van het christelijk geloof meegeven. Zo gingen ze aan de slag! Het begon met de Parelzoekersmiddag in wijkgebouw d’n Blok. Hier kwamen zo’n 30 kinderen op af en ze genoten met volle teugen.

Schatgraven wordt geboren

Theo kreeg in 1993 een droom: een week lang Parelzoekersmiddag houden. De anderen was meteen enthousiast! Er kwamen medewerkers helpen en de kinderweek begon steeds meer uit te breiden. We kozen voor een nieuwe naam: Schatgraven.

Theo werkte, timmerde, rende en zwoegde keihard. Irene stelde het programma samen. Elke dag een klein knutselwerkje, een mooi verhaal, toneel, een vossenjacht, waterspelen en als bijzonderheid naar het verpleeghuis om de mensen met zang en muziek te verrassen.

 

Het weer werkte in het begin niet echt mee, met een kloppend hart begonnen we in een druilerige regen aan Schatgraven. Tijdens de waterspelen plensde het ineens met bakken uit de hemel, maar de kinderen kwamen! Gemiddeld 60 kinderen op een dag. Er was een enorm enthousiasme en eenheid onder de 25 medewerkers. De kinderen waren laaiend enthousiast en van de ouders kregen we leuke reacties.

Groot succes

En zo werd Schatgraven geboren, elk jaar in de 2e week van de schoolvakantie. In 1993 en 1994 in wijkgebouw D'n Blok (eind 1994 afgebrand), daarna vele jaren in de Veghelse Muziekschool tegenover het ziekenhuis. Maar de muziekschool werd te klein en daarom trokken we in 2002 naar de leegstaande oude Heilig Hart kerk aan de Sluisstraat.

Een goede formule bleek gevonden. Schatgraven verwierf een eigen plaats onder Veghelse kindervakantieweken. Een feest voor kinderen met veel zang, muziek, knutselen, sport, spel en een vleugje van het christelijk geloof op een leuke manier. En elk jaar met meer kinderen. Waren het in 1993 nog 60 kinderen, jaren later wisten maar liefst 300 kinderen uit Veghel en omstreken de weg naar Schatgraven te vinden!

 

In 2006 zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie: het Zwijsen College. De reden hiervan was dat de Heilige Hart kerk werd afgebroken. Na een jaar hadden de meeste kinderen hun weg naar de nieuwe locatie ook weer gevonden. In 2007 konden we hier 250 kinderen verwelkomen.

Vanaf 2008 waren we te gast in Wijkcentrum "de Magneet", de Leest in Veghel. Ook de komende Schatgravenweek zal gehouden worden in de Magneet. Sinds 2016 is Schatgraven een organisatie en niet meer afhankelijk van de Christengemeente Veghel.