Kom helpen bij Schatgraven

Een week vol spel, toneel en fun

Ga Verder

Schatgraven


Kom jij ons versterken?

Schatgraven is een week vol activiteiten waarbij we jouw hulp en enthousiasme hard nodig hebben! We doen waterspelen, maken knutselwerkjes, we zingen en dansen, gaan op speurtocht en doen nog veel meer leuke dingen waarmee we de kinderen een onvergetelijke week willen bieden.

Heb jij passie voor kinderen en sta je positief tegenover het Christelijk geloof? Dan is Schatgraven echt iets voor jou!

Naast het zorgen voor de kinderen maken, zorgen wij er ook voor dat JIJ de tijd van je leven hebt! Elke avond zijn er activiteiten speciaal voor de medewerkers. Je maakt hier nieuwe vriendschappen, mag je talent ontdekken en laten zien en ontdekt ook iets over het christelijke geloof. Schatgraven is een plek vol plezier, avontuur en vriendschappen.

23 t/m 28 juli

Jouw deelname is volledig gratis. Wij zorgen voor eten en indien nodig een logeerplek. Voor kinderen starten de kindervakantieweek op maandag, voor jou begint het feest een dag eerder. Op deze dag wordt er uitgelegd wat er van jou wordt verwacht en leer je de rest van het team kennen.

Direct naar Inschrijven.

Maatschappelijke stage

Wil jij een toffe week en gelijk genoeg uren hebben om je maatschappelijke stage af te ronden? Meld je dan aan, neem je stageboekje mee, en iemand van het kernteam ondertekent op de vrijdag jouw boekje.

Schatgraven is...


Kinderen een onvergetelijke week geven

Door jouw deelname geef je kinderen de week van hun leven.

Wij vangen jou op

Nieuw? Geen probleem! We geven je heel duidelijk aan wat je op Schatgraven kan doen, en in no-time ben je op je gemak in ons gezellige team.

Passie voor God

We kunnen er niet omheen, wij zijn allemaal gek op God, en dit zal je dan ook zeker merken tijdens Schatgraven.

Keuze uit meerdere taken

Er is van alles te doen, zoals toneel, sport & spel, groepsleiding, band, enz.

Inschrijven


Je kan jezelf via dit formulier inschrijven. Vragen? Klik hier.

Wil je een kind inschrijven?
Neem dan een kijkje op deze pagina.

Neem contact met ons op


Voel je vrij om ons te benaderen.

De Magneet,
De Leest 45, 5463 JA Veghel

schatgravenvegheleo
@gmail.com

06-20343891 (algemeen)

Schatgraven Visie


Parelzoekersmiddag

Het begon allemaal in 1990. Twee echtparen (Theo & Irene + Gre & Henk) hadden het plan om iets voor kinderen te organiseren door middel van sport, spel en knutselwerkjes. Ook wilden ze op een ontspannen manier iets van het christelijk geloof meegeven. Zo gingen ze aan de slag! Het begon met de Parelzoekersmiddag in wijkgebouw d’n Blok. Hier kwamen zo’n 30 kinderen op af en ze genoten met volle teugen.

Schatgraven wordt geboren

Theo kreeg in 1993 een droom: een week lang Parelzoekersmiddag houden. De anderen was meteen enthousiast! Er kwamen medewerkers helpen en de kinderweek begon steeds meer uit te breiden. We kozen voor een nieuwe naam: Schatgraven.

Theo werkte, timmerde, rende en zwoegde keihard. Irene stelde het programma samen. Elke dag een klein knutselwerkje, een mooi verhaal, toneel, een vossenjacht, waterspelen en als bijzonderheid naar het verpleeghuis om de mensen met zang en muziek te verrassen.

 

Het weer werkte in het begin niet echt mee, met een kloppend hart begonnen we in een druilerige regen aan Schatgraven. Tijdens de waterspelen plensde het ineens met bakken uit de hemel, maar de kinderen kwamen! Gemiddeld 60 kinderen op een dag. Er was een enorm enthousiasme en eenheid onder de 25 medewerkers. De kinderen waren laaiend enthousiast en van de ouders kregen we leuke reacties.

Groot succes

En zo werd Schatgraven geboren, elk jaar in de 2e week van de schoolvakantie. In 1993 en 1994 in wijkgebouw D'n Blok (eind 1994 afgebrand), daarna vele jaren in de Veghelse Muziekschool tegenover het ziekenhuis. Maar de muziekschool werd te klein en daarom trokken we in 2002 naar de leegstaande oude Heilig Hart kerk aan de Sluisstraat.

Een goede formule bleek gevonden. Schatgraven verwierf een eigen plaats onder Veghelse kindervakantieweken. Een feest voor kinderen met veel zang, muziek, knutselen, sport, spel en een vleugje van het christelijk geloof op een leuke manier. En elk jaar met meer kinderen. Waren het in 1993 nog 60 kinderen, jaren later wisten maar liefst 300 kinderen uit Veghel en omstreken de weg naar Schatgraven te vinden!

 

In 2006 zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie: het Zwijsen College. De reden hiervan was dat de Heilige Hart kerk werd afgebroken. Na een jaar hadden de meeste kinderen hun weg naar de nieuwe locatie ook weer gevonden. In 2007 konden we hier 250 kinderen verwelkomen.

Vanaf 2008 waren we te gast in Wijkcentrum "de Magneet", de Leest in Veghel. Ook de komende Schatgravenweek zal gehouden worden in de Magneet. Sinds 2016 is Schatgraven een organisatie en niet meer afhankelijk van de Christengemeente Veghel.